Een Voedselbank voor Son en Breugel

Wij van VOOR U! hoorden dat in ons Son en Breugel zo’n 700 inwoners onder de armoede grens leven. We konden het niet geloven. Ook niet dat een aantal van deze mensen afhankelijk is van de voedselbank. Zij moeten daarvoor helemaal naar  Best. Het vermoeden bestaat, dat een groot aantal andere inwoners, door de afstand nu geen gebruik maakt van de Voedselbank. Wij vinden dat dat wel mogelijk zou moeten zijn. Het zette ons aan het denken en wij kwamen op het idee om zelf een voedselbank in ons eigen dorp te starten.

Wij willen dus nu actie. Wij hebben reeds contact met de Voedselbank in Best en gaan daarvoor op korte termijn verder in gesprek met het bestuur van de Voedselbank in Best om te bezien hoe we dat kunnen realiseren, eventueel samen met hen. Het oprichten en beheren van een Voedselbank kunnen wij niet alleen. Vandaar dat wij deze week – als een kerstgedachte – een e-mail sturen naar de serviceclubs, bedrijven zoals de banken, supermarkten en diverse organisaties in Son en Breugel. Een e-mail met de vraag om samen met ons mee te werken aan een voedselbank voor Son en Breugel. Die vraag willen wij ook aan u als inwoner stellen, want ook uw hulp kunnen we heel hard gebruiken. Wij zoeken inwoners die kunnen organiseren en besturen maar ook de handen uit de mouwen willen steken.

Op 24 januari willen we iedereen die zich geroepen voelt om mee te doen, uitnodigen in het Vestzaktheater. Samen kijken we dan hoe we het gaan aanpakken. Kom ook op 24 januari om 19.30 uur bij het Vestzaktheater en meld je nu aan bij info@vooru-sonenbreugel.nl. Want zeg nou zelf, een Voedselbank voor onze inwoners, dat kunnen we in ons dorp toch  samen voor elkaar krijgen? Maken we ons dorp weer wat mooier!!

VOOR U! OP BEZOEK VOOR OVERLEG BIJ VOEDSELBANK BEST
Nadat we reeds eerder met de landelijke organisatie van de Voedselbank en daarna tweemaal telefonisch contact hebben gehad met de Voedselbank in Best, hadden wij vandaag een gesprek met het bestuur van Voedselbank Best. Zowel de rondleiding als het overleg gaf ons een goed beeld van de serviceverlening, de cliënten en de organisatie. Op dit moment is er bij het bestuur van Best geen voornemen om een distributiepunt of dependance in Son en Breugel te openen. Het bestuur van Best is echter ontvankelijk voor onze ideeën betreffende de oprichting van een Voedselbank in Son en Breugel. Waarbij wij beiden uitgaan van een start met een dependance van de Voedselbank in Best. De kennis en ervaring van de organisatie in Best is zeer waardevol, waar een toekomstige organisatie in Son en Breugel goed gebruik van kan maken. Daarnaast is een connectie tussen de twee locaties wenselijk gezien de contacten met sponsoren, waaronder uit Son en Breugel. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan de voorzieningen in Best. Iets wat moet blijven bestaan.
Begin januari is er een vervolgafspraak waarbij we tevens de bijdrage van het bestuur van Best aan onze brainstormavond op 24 januari bespreken. We zijn goed op weg. Zo maken we het dorp nog mooier.

Lees hier het artikel in de MooiSonenBreugelKrant